Отключете bootloader, инсталирайте TWRP и Root Lenovo K8 Note

Uncategorized

Lenovo стартира най -новия смартфон в серията Lenovo K Note, който е популярен сред захранващите индивиди, които обичат да имат голям размер на екрана. Най -новият смартфон от тази серия от Lenovo е Lenovo K8 Note и този смартфон стартира по -рано тази година като водещ смартфон в тази серия. Сега смартфонът се предлага с 5,5-инчов екран, заедно с 4000mAh невъзмутима батерия. Освен това, смартфонът се предлага с персонализираната кожа на Lenovo отгоре на Android 7.1 Nougat.

Сега смартфонът току -що стартира от компанията, но хората по света вече са започнали да персонализират смартфона по свой вкус и един от най -ефективните начини за персонализиране на смартфона е чрез промяна на ROM на устройството и инсталиране на всеки персонализиран ROM ROM На устройството, така че да можем да получим различни нови функции по телефона, заедно с най -новата версия на Android, ако е налична. Също така видяхме, че има някои персонализирани ROM, налични за бележката Lenovo K8, която се основава на Android 8.0 Oreo и дори Android 8.1 Oreo. По този начин, ако искате да инсталирате всеки персонализиран ROM на вашия смартфон, тогава първо трябва да отключите Bootloader, инсталирайте всяко персонализирано възстановяване като TWRP и по желание да корен на вашия смартфон също в покупка, за да получите корен достъп.

Сега това може да бъде предизвикателна задача за някои, тъй като процесът на вкореняване и отключване на телефона не е направо. По този начин ние добавихме пълния урок заедно с всяка стъпка по -долу, така че да можете да отключите Bootloader, да инсталирате TWRP възстановяване и Root Lenovo K8 Note.

Предпоставки

Трябва да имате инсталирани ADB и FastBoot на вашия компютър за този урок. Ако искате да следвате стъпка по стъпка ръководство, за да инсталирате същото, тогава можете да следвате нашето ръководство за инсталиране на ADB и FastBoot на Windows

Освен това ще се изисква да имате поне 50% батерия или много повече в покупка, за да продължите с този урок

Също така се препоръчва да вземете пълна архивиране на вашите данни, което в момента присъства в бележката Lenovo K8, тъй като този процес ще изтрие напълно данните, които не могат да бъдат върнати след това.

Изтегляния

TWRP за бележка Lenovo K8

SuperSu

Magisk

Не пропускайте
Използвайте Android устройство като компютър за ADB и FastBoot

Стъпки за отключване на Bootloader на Lenovo K8 Note

Трябва първо да активирате опциите за разработчици на вашата бележка Lenovo K8, като отидете на Настройки -> About -> Software Information -> More и докоснете Номера на изграждането 7 пъти и опциите за разработчици ще бъдат показани в списъка с настройки.

След това отидете на Настройки -> Опции за разработчици и активирайте опцията OEM отключване от опциите за разработчици.

След това свържете вашия смартфон към компютъра чрез USB кабелна телевизия и отворете прозореца, където сте инсталирали ADB и FastBoot на вашия компютър.

Вътре в прозореца за инсталиране на ADB натиснете SHIFT + Щракнете с десния бутон и отворете прозореца на командния ред.

В прозореца на командния ред въведете следната команда:

ADB рестартиране на Bootloader

След това телефонът ви ще се рестартира в режим FastBoot и отново трябва да въведете следната команда в прозореца на командния ред

Отключване на OEM FastBoot
[Обърнете внимание, че горната команда ще изтрие всички данни на вашия телефон, така че продължете след като вземете резервно копие]

Може да бъдете помолени да отключите Bootloader или не и трябва да продължите с „да“.

След това вашият зареждащ механизъм ще бъде отключен на бележката Lenovo K8

Стъпки за инсталиране на TWRP възстановяване на бележка Lenovo K8

На първо място, ще трябва да отворите отново прозореца на командния ред, като щракнете с десния бутон върху папката, в която сте инсталирали ADB и FastBoot, ако сте затворили прозореца на командния ред след инсталиране

След като се отвори прозорецът на командния ред, свържете вашия смартфон към компютър и въведете следната команда, за да стартирате устройството си в режим FastBoot

ADB рестартиране на Bootloader

Веднъж в режим Bootloader/FastBoot, преименувайте файла с изображения на TWRP, който сте изтеглили отгоре на Recovery.img и въведете следната команда в прозореца на командния ред

Възстановяване на FastBoot Flash Recovery.img

След приключване на процеса на мигане, възстановяването на TWRP ще бъде инсталирано на вашата бележка Lenovo K8.

Стъпки към корен Lenovo K8 Бележка

Сега ще трябва да се стартирате в режим на възстановяване на TWRP на вашия смартфон, който сте инсталирали от горния урок.

За да направите това, натиснете мощността и силата на звука надолу едновременно за 2-3 секунди, за да се заредите в режим на възстановяване и TWRP ще бъде отворена на вашата бележка Lenovo K8.

Изтеглете SuperSU или Magisk ZIP файл от секцията за изтегляне и го прехвърлете във вашата бележка Lenovo K8 чрез USB кабел.

Сега ще трябва да инсталирате този ZIP файл, като щракнете върху Инсталиране вътре в TWRP и изберете ZIP файла.

След като бъде избран, прекарайте пръст, за да мигате ZIP файла и инсталирането на SuperSU или Magisk ще бъде завършено след няколко секунди.

След това рестартирайте в системата и вашият смартфон ще се рестартира няколко пъти, което е нормално и тогава вашият смартфон ще се рестартира в системата

Сега ще имате приложение Supersu или Magisknull

Leave a Reply

Your email address will not be published.