Президентът Тръмп моли Apple да „пристъпи към чинията“ и да отключи iPhone

президентът на Съединените щати Доналд Тръмп има думата си в настоящата ситуация относно два айфона, които ФБР иска Apple да се отвори широко. Apple каза, че няма да направи такова нещо и Тръмп не е доволен от това.

Вместо това той иска да „пристъпи към чинията“ и „да помогне на нашата страхотна страна“.

Това е всичко по отношение на стрелеца във Флорида Мохамед Саид Алшамрани и два айфона, с които ФБР работи с Apple.

Докато Apple казва, че това помага, доколкото може, ФБР, генералният прокурор на САЩ Уилям Бар, а сега Доналд Тръмп всички не са съгласни. И той иска Apple да му върне, за да „помага на Apple през цялото време“.

Apple все още е много от убеждението, че е направил всичко възможно и че продължава да работи с правоприлагането, когато е възможно. Туитът на Тръмп (което може да се види по -долу) беше в отговор на изявлението на Apple, в което описва позицията си и отново каза, че няма да вгради врати в iOS.

Изявлението на Apple по -долу:

Бяхме опустошени да научим за трагичната терористична атака срещу членове на американските въоръжени служби на Военноморската въздушна станция в Пенсакола, Флорида на 6 декември. Имаме най -голямо уважение към правоприлагането и рутинно работим с полицията в цялата страна по техните разследвания. Когато правоприлагането изисква нашата помощ, нашите екипи работят денонощно, за да ги предлагат с информацията, която имаме.

Ние отказваме характеристиката, че Apple не е предложил съществена подкрепа в разследването на Pensacola. Нашите реакции към техните многобройни искания, защото атаката е навременна, задълбочена и продължава.

В рамките на часове след първото искане на ФБР на 6 декември, ние създадохме голямо разнообразие от информация, свързана с разследването. От 7 декември до 14 -и получихме шест допълнителни правни искания и в реакция предлагаха информация, включително ‌icloud‌ резервни копия, информация за акаунта и данни за транзакциите за множество акаунти.

Отговорихме на всяко искане незабавно, обикновено в рамките на часове, споделяйки информация с офисите на ФБР в Джаксънвил, Пенсакола и Ню Йорк. Запитванията доведоха до многобройни гигабайти информация, които прехвърлихме на разследващите. Във всеки случай ние отговорихме с цялата информация, която имахме.

ФБР ни уведоми само на 6 януари, че се нуждаят от допълнителна подкрепа – месец след настъпването на атаката. Едва тогава научихме за съществуването на втори ‌iphone‌, свързан с разследването и неспособността на ФБР да получи достъп или ‌iphone‌. Едва на 8 януари получихме призовка за информация, свързана с втория ‌iphone‌, на която отговорихме в рамките на часове. Ранната информация е жизненоважна за достъпа до информация и намирането на допълнителни опции.

Продължаваме да работим с ФБР, а нашите инженерни екипи наскоро се обадиха да предложат допълнителна техническа помощ. Apple има страхотно уважение към работата на Бюрото и ние ще работим неуморно, за да им помогнем да разгледат тази трагична атака срещу нашата нация.

Винаги сме поддържали, че няма такова нещо като заден ход само за добрите момчета. Задните хора могат да бъдат експлоатирани и от тези, които заплашват националната ни безопасност и сигурност и безопасността и сигурността на данните на нашите клиенти. Днес правоприлагането има достъп до много повече данни от всякога в историята, така че американците не трябва да избират между отслабването на криптиране и решаването на разследвания. Смятаме, че силно криптирането е важно за защитата на данните на нашата страна и нашите потребители.

Това със сигурност ще се раздвижи, но не виждаме свят, в който Apple отстъпва тук. Това би унищожило твърдението му, че е фокусиран върху поверителността и това просто не е нещо, което Apple вероятно ще направи.

Може също да искате да проверите:

Checkra1n за Windows Алтернатива: Как да използвам Ra1NUSB за iOS 13.3 Jailbreak

Изтегляне: iOS 13.3 Final IPSW връзки, UTA Update и iPados 13.3 за съвместими устройства

Изтегляне: iOS 13.3.1 Beta 2 OTA профил, IPSW връзки, ето подробностите

Понижаване на iOS 13.3 до iOS 13.2.3 за checkra1n Jailbreak, ето как

Jailbreak iOS 13.3 Използване на Checkra1n, ето как [Ръководство]

Jailbreak iOS 13.3 / 13.3.1 На iPhone 11, 11 Pro Max, XS, много повече с нов TFP0 експлоатация скоро ще бъде възможен

iOS 13/ 13.2.2 Списък на съвместимостта на Jailbreak Tweaks за checkra1n

Apple View Ecg App Hack: Активирайте извън нас в неподдържана страна на серия 5 и 4 без Jailbreak

Можете да ни следвате в Twitter или Instagram и дори да харесвате нашата страница във Facebook, за да се актуализирате за всички най -нови от Microsoft, Google, Apple и The Web.

Leave a Reply

Your email address will not be published.