Как да отключите Bootloader на Sony Xperia Gadgets

Uncategorized

Sony е … завладяваща компания. Техните телефони са били добре направени в миналото, но рекламата ги е провалила. Бизнесът продължава да усъвършенства изключително точно същия стил на стила, който използва практически преди 4 години. Той освобождава флагмани на всеки 6 месеца. Линията на Xperia на Sony не е лоша, но просто спира да работи до онлайн, колкото на конкуренцията. На практика изглежда, че Sony няма концепция, която съществуват други смартфони. Въпреки всичко това обаче, бизнесът отдавна поддържа приятелски метод за разработчиците. Той дори пуска ръководства, както и видеоклипове, за да помогне на дизайнерите да произвеждат персонализирани ROM за своите устройства. Не е изненадващо, че бизнесът също позволява на хората да отключат зареждащия устройства на своите устройства Sony Xperia.

Bootloader е много повече от вероятно нечуван термин за потребители на закъснение. Със сигурност тогава те нямат концепция какво е или какво прави. Ако обаче сте се спънали в метода си точно тук, най -вероятно имате идея. Във всеки тип случай, Bootloader е нещо, което ни позволява да мигаме персонализирани ROM, както и софтуерно приложение на Android устройства. Този персонализиран софтуер, ROM, възстановяване или ядро ​​не е направен точно от производителя на джаджа. Следователно, това може да бъде бъги. Ето защо OEM производителите, както и превозвачите, избират да го заключат, поради съображения за безопасност и сигурност. Няколко от тях дават възможност на индивида да го отключи, ако индивидът избра, докато някои не. За щастие, Sony попада в бившата група.

Внимание

Това означава, че отключването на зареждащия механизъм на вашата джаджа на Sony Xperia е лесно. Това, което не означава, е, че трябва да го направите, тъй като Sony ви позволява. Отключването на Bootloader, макар и официално поддържано, ще отдели вашата гаранция. Освен това, ако вашата джаджа Xperia се случи като един от по-новите дизайни (след 2013 г.), отключването на зареждащия механизъм, ще изтрие всички данни за вашето интериорно съхранение, освен типичното нулиране на фабриката, която се случва на всяко устройство. Също така, на някои по -стари устройства може да не е възможно да се използва видеокамерата на Stock ROM след отключване.

Това също ще доведе до вашата джаджа да загуби своите тайни на DRM, което означава, че няма да можете да използвате функциите на Sony с авторски права. Те включват функции като анулиране на шум, както и софтуера за рентгенова реалност. Затова ще бъде чудесна концепция да архивирате TA дяла на вашето устройство, преди да го отключите. Този метод можете да върнете дяла на TA, след като отключите зареждащия механизъм, но имайте предвид, че това няма да върне ключовете на DRM.

Предпоставки

ADB, както и FastBoot вече трябва да бъдат инсталирани на вашия компютър.

Изтеглете, както и настройка на Sony USB шофьори на вашия компютър с Windows.

Активирайте USB отстраняване на грешки, както и OEM отключване (ако е налично) на вашето устройство Xperia.

Проверете дали вашата джаджа може да бъде официално отключена. За да направите това, отворете циферблата на вашата джаджа, както и въведете*#*#7378423#*#*, за да получите достъп до менюто за обслужване. Докоснете Информация за услугата> Конфигурация> Състояние на вкореняване. Ако отключването на отключването на Bootloader е активирано, тогава можете да продължите с процеса на отключване. Ако той посочва не, или ако състоянието липсва, вашата джаджа не може да бъде отключена с този метод.

Отключете зареждащия устройства на Sony Xperia

Посетете официалната страница за отключване на Bootloader на Sony и превъртете до дъното.

Тук изберете вашата джаджа Xperia от падащо меню, както и щракнете върху Продължи.

Въведете имейл адреса си на следващата страница, както и Sony ще ви изпрати поща за потвърждение. Отидете във входящата си поща, както и кликнете върху връзката за потвърждение.

Сега ще ви е необходимо, за да влезете в номера на IMEI на вашето устройство. Номерът на IMEI може да бъде открит на табла в слота за карта с памет на устройства Xperia. Можете също така да откриете номера на IMEI в Настройки> Относно статуса на телефон>.

Проверете двете квадратчета „I Reflenge…“, както и щракнете върху Изпращане.

След това ще получите своя код за отключване чрез имейла, който по -рано сте въвели. Отбележете го или го копирайте.

Стартирайте ADB на вашия компютър, както и свържете телефона си към вашия компютър. Може да бъдете помолени да активирате разрешения за отстраняване на грешки в USB на компютъра. Ако не, влезте в какъвто и да е тип команда ADB, за да се случи това. Например,
ADB устройства
Позволете разрешението.

Сега използвайте спазването на командата, за да стартирате вашата джаджа Xperia в режим FastBoot.
ADB рестартира fastboot

След като сте в режим FastBoot, проверете връзката, използвайки командата, предоставена по -долу.
fastboot.exe -i 0x0fce getVar версия
Това трябва да върне стойност, потенциално 0,5, но няма значение. Ако върне стойност, това означава, че връзката е правилна.

Сега използвайте тази команда, за да отключите Bootloader на вашето устройство Xperia.
fastboot.exe -i 0x0fce OEM Отключване 0xkey
В командата по -горе, заменете Essential (Text in Green) с отключването, което е необходимо, което сте получили по -рано.

След като процесът приключи, Bootloader на вашето устройство трябва да бъде отключен. Изключете телефона си, както и го стартирайте. Ще трябва да го настроите отново.

Leave a Reply

Your email address will not be published.