Как да поправяте проблеми с синхронизирането на контакти между Android и iOS джаджи

Не можете ли да намерите контактите на вашия Android, който сте запазили на вашия iPhone или обратно? Ето как да коригирате проблема с синхронизирането на контакти между устройства с Android и iOS.

Преди смартфони преминаването към нов телефон включваше прехвърляне на всички ваши контакти на другото устройство ръчно. Този метод често е бил по -малко от идеален. За щастие, със смартфони, всичко, което трябва да направите, е да въведете вашия Google или Apple ID и вашето Android/iOS устройство синхронизира всички контакти, свързани с акаунта. Въпреки че опитът е безпроблемен, той не винаги е без грешки.

Понякога поради всякакъв брой причини могат да възникнат някои проблеми с синхронизирането на контакти. Тъй като причините, поради които това може да се случи, са неясни, е трудно да се измисли поправка, която би работила за всички. За някои хора това е просто случай, че синхронизирането не е включен на първо място. За други часове на копаене и придвижване с настройките не правят нищо. Ето как можете да коригирате проблема с синхронизирането на контакти между устройствата.

1. Лесно поправяне

Ако горната корекция не работи, изключете данните на телефона си, изчакайте миг и го включете отново. Ако това също не работи, опитайте стъпките, обсъдени по -долу:

Издърпайте плочките за бързи настройки и докоснете плочката за мобилни данни, за да изключите мобилните данни. Можете също да направите това в настройки, но местоположението на тази настройка в настройките може отново да зависи от версията на Android и OEM кожата. Например на Android Oreo, мобилните данни могат да бъдат изключени под Настройки> Wireless & Networks> Mobile Network.

Рестартирайте телефона си.

Включете отново мобилните данни.

2. Сивка за синхронизиране

Преминете към настройките.

Превъртете надолу и докоснете акаунти. Този етикет може да изглежда различно в зависимост от производителя на вашето устройство или версията на Android. Например, на устройство Huawei/Honor, работещо с Android 8.0+, то се преименува като потребители и акаунти.

В секцията „Сметки“ изберете Google и след това изключете и включете превключването до контактите.

Като алтернатива можете просто да докоснете бутона Sync Now.

Не пропускайте: 20 съвети и трикове на Google Maps, за които трябва да знаете

3. Повторно добавете акаунта в Google

Проблемите със синхронизирането на контакти могат да се случат поради редица причини. Следователно, шансовете са горните две поправки да не работят във вашия случай. Може да се наложи да премахнете изцяло вашия акаунт в Google и след това да го добавите отново. Все още няма гаранция, че това ще го поправи, но трябва.

GOTO настройки> акаунти.

Ще видите списък на всички добавени акаунти, изберете Google.

Опцията за премахване на акаунта може да присъства навсякъде в зависимост от марката и изграждането на вашето устройство, но то е точно на тази страница. За някои той е скрит зад бутона на менюто с три точки. Изберете Премахване или премахване на акаунта, за да премахнете акаунта в Google.

Върнете се към настройките> акаунти, докоснете бутона Добавяне на акаунта и добавете отново вашия акаунт в Google.

4. Изчистете данните за съхранение на контакти

Това е и един от най -основните методи за коригиране на почти всяко приложение, така че можете също да опитате това със съхранението на контакти. В случай, че грешката не е с вашия акаунт или синхронизация, а за съхранение на контакти.

Преминете към настройки> Приложения (приложения и известия на Android Oreo).

Отново, в зависимост от марката и изграждането на вашето устройство, ще трябва или да изберете приложения отново, или да докоснете да видите всички приложения или нещо друго. По същия начин ще видите или бутон за меню с три точки или в горната или дъното. Във всеки случай докоснете ИТ и изберете SHOW SYSTEM приложения (или показване на системни процеси).

Превъртете надолу до съхранението на контакти и го изберете.

Изберете отново за съхранение и докоснете бутона Clear Data.

Ще се появи изскачаща карта, която ви моли да потвърдите избора си, докоснете OK.

Рестартирайте устройството си.

5. Опитайте Contacts Sync Fix

[Googleplay url = ””/]
Ако изглежда, че нищо друго не работи, можете също да опитате това приложение на трети страни. Инсталирайте приложението, като следвате връзката, предоставена по -горе. Когато го стартирате, всичко, което има, е бутон за синхронизиране на фиксирани контакти в долната част. Докоснете този бутон и приложението ще извърши проверка, за да видите дали някой от вашите контакти е повреден. Ако има такива, те може да нарушат процеса на синхронизиране и ще бъдете подканени да ги изтриете. Това изящно малко приложение е събрало рейтинг от 4,4 от над 8000 лица в Google Play Store, което е свидетелство за броя на хората, на които е помогнал. Да се ​​надяваме, че той ще отстрани и вашия проблем.

Може също така да харесате: 10 съвета, за да направите батерията на телефона ви да издържи по -дълго

6. Ремонтиране на проблема с синхронизирането на контакта ръчно

В моя случай се справих с този проблем между моя Samsung Galaxy S9+, iPhone X и Google Pixel 2. Контактите, които запазих на моя Pixel 2 и iPhone се синхронизира правилно, но тези, които спестих, използвайки моя S9+, не се появиха на останалите ми 2 телефони. По -късно открих, че имам този проблем, тъй като контактите, запазени на моя Samsung S8 и S9 Plus, не бяха достъпни на други телефони, тъй като те се синхронизират с моя акаунт в Samsung. По -долу е това, което направих, за да отстраня проблема.

Деактивирайте контактите, които се синхронизират с акаунта на Samsung, като отидете на Настройки> Облак и акаунти> Samsung Cloudnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.