Как да разрешите Dark Mode в Chrome за Android

Uncategorized

Google работи при препроектиране на много от своите приложения, както и на уебсайтове много повече според новия им стил на стила, „Обновяване на материала“. Google Chrome, както на работния плот, така и на Mobile получи точно същото лечение, когато дойде времето му. Когато Google беше да рисува каквото и да е бяло, те взеха решение, че е време за тъмни режими. Тъмният режим за Chrome on Android е в работата, но можете да разрешите Dark Mode в Chrome за Android от настройките на браузъра, както и като активирате тъмния режим Chrome Flag The Bright.

Както може да знаете много от вас, Google винаги добавя нови функции към Chrome зад кулисите. Това прави чрез хромирани знамена, за да се гарантира, че те могат да продължат да тестват, както и да установят заявената функция, без крайният потребител да забележи. Когато функцията е готова, тя се разгръща към Chrome дори на хора, които не са активирали заявен флаг. Тъмният режим в Chrome за Android е още една такава функция.

Това не е напълно тотално, тъй като има някои странности, които трябва да се изгладят, но няма нищо наистина сключване на сделки. Най -голямата очевидна грешка е може би черен или сив текст на тъмносивия фон. Пример за това е страницата на превключвателя на раздели, където заглавията на раздели все още са черни, докато фонът е тъмно сив.

Активирайте необходимия хромиран флаг

Когато Dark Mode се разгърне официално като функция, просто ще трябва да отидете до настройките на Chrome, както и да включите превключване, за да го позволите. Въпреки това засега Dark Mode е заключен зад скрити хромирани знамена. Заявеният флаг обаче се предлага на всички хромирани канали (стабилна, бета, разработка, както и канарче). За тези непосветени, хромираните знамена са скрита секция в Chrome. Google крие специфично при настройките за напредък, както и функциите като знамена точно тук, които не са активирани по подразбиране по очевидни причини. Хората могат да получат достъп до тези скрити настройки, като проверят хром: // знамена.

Трябва да прочетете: Точно как да разрешите Dark Mode в YouTube [уеб версия]

На първо място, уверете се, че използвате Chrome 74 или по -високо, независимо дали използвате Chrome Stable, Beta, Dev или Canary.

Ако сте подходящо актуализирани, въведете Chrome.

Отидете на Chrome: // Flags от адресна лента.

Въведете тъмно в полето за разглеждане в горната част.

Ще видите два резултата, озаглавени Android Web Contents Dark Mode, както и Android Chrome UI Dark Mode. Имената на тези знамена са доста обясняващи.

Докоснете падащото меню под Android Chrome UI Dark Mode, както и изберете Enable. Все още не допускайте Android Web Contents Dark Mode.

Когато разрешите знамето, ще видите съобщение в долната част с молба да възобновите браузъра. Докоснете бутона Relaunch Now.

Не пропускайте: 5 браузъра с Android с тема на тъмен режим/ нощ

Активирайте тъмен режим в Chrome за Android

Когато Chrome е нагоре, както и отново, отидете на настройки от менюто за препълване на три точки.

Тук трябва да видите опцията Dark Mode. Ако не, отидете на настройките на вашето устройство> Приложения и известия> Chrome, както и докоснете бутона за спиране на Force. Представете отново Chrome, както и трябва да откриете опцията Dark Mode. В някои случаи може да отнеме няколко затваряния на силата, за да се появи тъмен режим, но не много повече от три или четири пъти.

Изберете Dark Mode, както и включете превключването на следващата страница, за да го разрешите.

Настройката ще превърне целия хром потребителски интерфейс по -тъмна, но не е напълно черна. Ще забележите обаче, че всеки тип уеб сайтове, които виждате, все още ще има ярко бели фонове. Този флаг обръща само UI тъмно, включително новата страница на раздели, превключвателя на раздели, адресна лента, както и различни менюта в приложението.

Ако искате да промените това, отидете на Chrome Flags за пореден път, както и да позволите флаг на Web Web Web Sent Mode.

Уеб материалът е осигурен истински черни фонове вместо тъмносив, който го помага да го отделят от потребителския интерфейс на браузъра. Също така е това, което ще видите много повече от потребителския интерфейс на браузъра. Имайте предвид обаче, че флагът на Web Web Web Dark не се изключва, когато изключите тъмния режим от настройките. Следователно ще трябва да отидете ръчно на страницата Flags отново, да го деактивирате, както и да рестартирате браузъра Chrome, когато искате да го деактивирате през деня.

Прочетете следващо: Разрешаване на тъмен режим във Facebook Messenger

Leave a Reply

Your email address will not be published.